5 Mart 2016 Cumartesi

HAŞHAŞ EZMELİ AÇMA

Yumuşacık nefis haşhaş ezmeli açmalarım
Haşhaşlı lezzetleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim hanımlar
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(akı hamura sarısı üzeri için)
Un
İç malzeme için 
1 kese haşhaş ezmesi
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Ilık süt ve maya hamur yoğurma kabına alınır ve maya eritilir
Sıvı yağ,soda,yumurta akı,şeker ve tuz eklenir ve karıştırılır
Azar azar un ilave ederek kıvamlı hafif ele yapışan yumuşaklıkta bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda 1 saat mayalandırılır
Haşhaş ezmesi sıvı yağ ile biraz açılır kıvamı hamurun üzerine sürülebilecek kıvamda olsun
Mayalanan hamur bezelere ayrılır çay tabağından biraz büyük açılır üzerine haşhaş sürülür şekil verilir yağlanmış tepsiye dizilir
Hazırlanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür 15 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir

0 yorum: