30 Nisan 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI TRUFF

Merhaba sevgili dostlar
Bu aralar yoğunluktan sayfama fazla vakit ayıramıyorum
tarifler birikti fırsat buldukça paylaşmaya çalışacağım
Bu güzel truff yapmak için evde kalmış artan kekleri değerlendirebilirsiniz
Oldukça pratik akşamdan hamurunu hazırlayın dolaba kaldırın ertesi gün yuvarlayın
Malzemeler
2,5 su bardağı rondodan geçirilmiş kek
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı benmari usulü eritilmiş çikolata
Üzeri için
Hindistan cevizi
Toz fındık
Boncuk şeker
Hazırlanışı
Bir sos tenceresine bir miktar su koyup tencereyi ateşe koyun ve kaynatın.
Çikolatayı kuru olan başka bir kaba koyun,bu kabı kaynayan tencerenin üzerine koyun.
(Çikolata olan kap altta kaynayan suyla temas etmemeli çikolatayı buharda eritin)
Rondodan geçirilen kek,krema ve eritilen çikolata bir kaba alın ve iyice yoğurun
Hazırlanan hamurun üzerini kapatın bir gece dolapta dinlendirin
Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayın hindistan cevizi,toz fındık veya boncuk şekere bulayıp servis edin

24 Nisan 2014 Perşembe

KAKAOLU VE HAŞHAŞLI KEK

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
150 gr oda ısısında yumuşamış margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı haşhaş
2 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Kalıp için
Susam
Hazırlanışı
Oda ısısında yumuşamış margarin ve şeker mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır
Ardından yumurtalar eklenir ve çırpılır
Süt,sıvı yağ ve vanilya eklenir karıştırılır
Sıvı karışıma 2 bardak un ve kabartma tozu ilave edilir karıştırılır
Hazırlanan karışım ikiye ayrılır birine kakao diğerine kalan yarım bardak un ve haşhaş eklenir ve karıştırılır
 Margarinle yağlanmış kalıbın her tarafı susamla kaplanır
Önce kakaolu hamurun yarısı kalıba dökülür üzeri düzeltilir
Üzerine haşhaşlı karışım dökülür,sonra kalan kakaolu karışında en üstü dökülür
Yani 3 kat oluyor
bir bıçak veya çatal ile hafif hamur alttan üste doğru bir tur karıştırılır
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek pişirilir

18 Nisan 2014 Cuma

PİTA EKMEĞİ

Uzun zamandır yapmak istediğim ve nedense hep ertelediğim bir ekmek
Tabi yaptıktan sonrada pişman olmadım değil:) neden daha evvel yapmamışım bu nefiiiis ekmeği
Fırında balon gibi şişen fırından çıkıncada aynı şekilde kalan harika ekmeklerim oldu
Geçtiğimiz hafta sonu kahvaltıya yaptım fırından çıkınca hane halkından çok rağbet gördü hemen arası açıldı 
içine bol tereyağı sürüldü ve tulum peyniri serpilerek afiyetle yenildi:))
Resimlemek için iki tanesini ancak kurtarabildim:))
Efendim yapın hafta sonu kahvaltınıza veya çocukların beslenmesine nefis sandviçler
hazırlayın.
Tekrar yapıp dondurucuya atmayı düşünüyorum
Deneyip beğenmeniz dileğiyle
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytin yağ
Un
Hazırlanışı
Ilık süt,ılık su ve maya hamur yoğurma kabına alıp karıştıralım
Yoğurt,yumurta,tuz,şeker ve zeytin yağ ekleyelim ve iyice karıştıralım
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım üzerini örtüp
ılık ortamda 1 saat mayalandıralım
Mayalanan hamur 12 eşit bezeye bölelim
Her beze 10-12 cm çapında açalım fazla unu silkelenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim
10-15 dakika tepsi mayası yapalım 
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ekmekler kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN:)

13 Nisan 2014 Pazar

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

Haftanın ilk gününden tüm izleyenlerime ve misafirlerime selamlar sevgiler
İnşallah huzurlu bereketli bir hafta olması dileğiyle başlayalım bugünkü postumuza
Bugünkü tarifim vişne soslu irmik tatlısı hem hafif hemde nefis bir tatlı
Ben fazla şekerli sevmediğim için irmikli kısımda 1 bardak şeker kullandım
Yok ben tatlı severim bir bardak az olur derseniz şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Malzemeler
1 litre süt
8 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Vişne sosu için
1 paket vanilyalı puding
Vişne suyu
Ara kat için
Kakaolu bisküvi
Vişne sosu için vanilyalı pudingin üzerinde yazan ölçüden yarım bardak eksik olacak şekilde
vişne suyuyla hazırlayıp bir kenara alalım.
Yani pudingin üzerine 3,5 su bardağı yazıyorsa siz 3 bardak kullanın
Başka bir tencereye irmik,şeker,hindistan cevizi ve sütü alalım ve koyulaşıp
kaynayana kadar karıştıralım
Pişen irmik tatlımızın içine vanilyayı ilave edelim karıştıralım
Dikdörtgen borcanım tabanına irmik tatlısının yarısını döküp yayalım üzerine kakaolu
 bisküviden bir sıra dizelim
Bisküvinin üzerine kalan irmik tatlısını döküp düzeltelim ve tekrar kakaolu bisküviden bir sıra daha dizelim
En üstüne pişirdiğimiz vişne sosunu döküp üzerini düzeltelim ve soğuyunca buzdolabına kaldıralım
3-4 saat dolapta dinlenen tatlımız servise hazır
Vişne sosu soğuyup katılaşmadan hızlıca diğer işlemleri yapmanızı tavsiye ederim
soğuduğu zaman bisküvilerin üzerine yaymakta zorlanırsınız
Mümkünse irmikli ve vişne sosunu aynı anda hazırlamanızı tavsiye ederim

1 Nisan 2014 Salı

KAKAOLU VE SADE TIRTIL KURABİYE

Malzemeler
2oo gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Un
2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Margarin,yumurta ve pudra şekeri hamur yoğurma kabına alınır güzelce karıştırılır.
Ardından sıvı yağ,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir karıştırılır
Azar azar un ilave edilir hamur ele yapışan kıvamda iken yarısı ayrılır
Ayrılan hamura kakao ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır
Sade hamurda kulak memesi yumuşaklığında hazırlanır bir kenara alınır
Tırtıl kurabiye kalıbına biraz hamur alınır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur sıkılır
Hamurlar bitince önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
ben kurabiyeleri fırında unutunca biraz kızardılır