24 Nisan 2014 Perşembe

KAKAOLU VE HAŞHAŞLI KEK

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
150 gr oda ısısında yumuşamış margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı haşhaş
2 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Kalıp için
Susam
Hazırlanışı
Oda ısısında yumuşamış margarin ve şeker mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır
Ardından yumurtalar eklenir ve çırpılır
Süt,sıvı yağ ve vanilya eklenir karıştırılır
Sıvı karışıma 2 bardak un ve kabartma tozu ilave edilir karıştırılır
Hazırlanan karışım ikiye ayrılır birine kakao diğerine kalan yarım bardak un ve haşhaş eklenir ve karıştırılır
 Margarinle yağlanmış kalıbın her tarafı susamla kaplanır
Önce kakaolu hamurun yarısı kalıba dökülür üzeri düzeltilir
Üzerine haşhaşlı karışım dökülür,sonra kalan kakaolu karışında en üstü dökülür
Yani 3 kat oluyor
bir bıçak veya çatal ile hafif hamur alttan üste doğru bir tur karıştırılır
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek pişirilir

1 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

Arkadaşım bu nasıl güzel bişey olmuş böyle susamı haşhaşı kakaosu ve görseliyle şahane olmuş ilk fırsatta bende denemek istiyorum.